Muurverf voor buiten tips en trucks

Muurverf voor buiten

Als u op zoek gaat naar muurverf voor buiten, dan is het aan te raden om te gaan voor een goed merk. De kwaliteit is namelijk van groot belang, omdat de verf buiten onder invloed komt te staan van verschillende (weers)omstandigheden. Muurverf moet goed hechten op bestaande verflagen, maar ook op baksteen en op stucwerk. Als u muurverf kiest, is het ook goed om te kijken of dat deze verf vuil en regen afstoot en of dat u de verf goed schoon kunt maken. Vaak worden er door een erkend schildersbedrijf muurverven voor buiten gebruikt die minstens tien jaar goed blijven zitten. Bij CMK Schilderwerken kunt u informeren welke muurverf voor buiten wij gebruiken en wat wij hierin verder voor u kunnen betekenen.

Muurverf voor buiten stappenplan

Wilt u graag zelf aan de slag met de muurverf voor buiten? Dan hebben wij een paar tips voor u:

  • Als u de buitenmuur gaat schilderen, verwijdert u dan eerst de verf die loszit met een staalborstel. Dan moet u de muur goed schoonmaken (dit kunt u het beste doen met een hogedrukreiniger). De muur moet dan goed drogen en u kunt de voegen intussen controleren.
  • De bodem kunt u het beste afdekken met bouwfolie, hierdoor kan voorkomen worden dat de kwast in de aarde valt (wanneer u aan de onderkant aan het schilderen bent).
  • Onbehandelde bakstenen dient u eerst af te strijken met een fixeermiddel (let er op dat het geschikt is om buiten te gebruiken). Daarna moet het minimaal twaalf uur drogen!
  • Gaat u buiten kozijnen en houtwerk schilderen? Plak dan alles goed af met schilderstape. Is de ondergrond ruw, dan kunt u een verfschild gebruiken.
  • De buitenmuur schilderen kan beginnen, verdeelt u deze in vlakken (van ongeveer 1m2). U kunt het beste eerst de randen schilderen met een ronde kwast. Binnenin kunt u vervolgens schilderen met de gevelroller. Is het een nieuwe muur? Schilder dan in ieder geval minimaal twee lagen!
  • Het is verstandig om een verfemmer te gebruiken die een verdeelrooster heeft.
  • U kunt het beste met de muurverf voor buiten eerst de denkbeeldige vlakken verven en dan van links naar rechts werken en vervolgens van boven naar beneden. Zorg dat alles elkaar goed overlapt!
  • Lastige hoekjes kunnen geschilderd worden met een kleine bokkenpoot.

Muurverf voor buiten uitbesteden

Heeft u zelf geen zin of geen tijd om de muurverf voor buiten aan te schaffen en aan te brengen? Dan zijn wij van CMK Schilderwerken er voor u. Wij zijn u graag van dienst en voordat u van onze diensten gebruik maakt, leggen wij u graag uit wat wij voor u kunnen betekenen en wat de kosten daarvan zijn. Geeft u daarom uw wensen aan ons door en wij gaan voor u aan de slag! Wij vinden het belangrijk dat de muurverf voor buiten aan uw wensen voldoet, zodat u weer vele jaren van het resultaat kunt genieten.