• gang project

Spackspuitwerk / spack spuiten

Spack spuiten

Bij spack spuiten gaat het over een manier van het afwerken van wanden en plafonds. Tegenwoordig is het een erg populaire manier die steeds vaker toe wordt gepast. Spack spuiten kan zowel toe worden gepast bij het renoveren van bestaande woningen als bij nieuwbouwprojecten.

Wat is spack spuiten?

Wij van CMK Schilderwerken leggen u graag uit wat spack spuiten is. Bij ons kunt u hiervoor namelijk ook terecht. Bij spack spuiten gaat het over een mooie, duurzame en een snelle manier om muren af te werken. U zou het resultaat kunnen vergelijken met een muur die is gestukadoord. Wanneer de wanden zijn opgedroogd, krijgt u een mooie, egale korrelstructuur te zien. Een andere naam voor spack spuiten is spacken.

Kleuren bij spack spuiten

Wat veel mensen nog niet weten is, dat er bij spack spuiten verschillende kleuren aangebracht kunnen worden. U kunt een kleur kiezen en dan wordt deze meteen toegepast bij de werkzaamheden. Eigenlijk is iedere kleur die u wenst mogelijk. Het voordeel van spack spuiten is dus dat u de kleur kunt kiezen en dat uw muren of plafonds meteen af worden gewerkt en worden voorzien van deze kleur. Misschien wilt u graag een muur voorzien van een nieuwe kleur, zodat de muur wat meer opvalt in de kamer, ook dat kan door ons van CMK Schilderwerken gerealiseerd worden.

Waarom spack spuitwerk?

Er zijn vast en zeker meerdere dingen die op uw lijstje staan die in de woning moeten gebeuren. Daarom is het raadzaam dat u voor het spackspuitwerk een offerte aanvraagt. Hierdoor weet u waar dat u financieel aan toe bent en komt u niet voor verrassingen te staan. Spackspuitwerk is een voordelige vorm van stukwerk, maar het is toch erg prettig om vooraf de mogelijkheden en de kosten te kennen. Wellicht vraagt u zich toch nog af waarom dat u het beste kunt kiezen voor spackspuitwerk. Dit leggen we u graag uit. Het mooiste is dat het spackspuitwerk snel en efficiënt aan kan worden gebracht, maar ook dat het de gewenste uitstraling kan krijgen die u voor ogen heeft. Alle kleuren zijn mogelijk en daardoor kiest u zelf wat u wilt en wordt dat door een stukadoor voor u gerealiseerd.

Voorbereidingen spackspuitwerk

Voorbereidingen zijn bij alle voorkomende werkzaamheden in uw woning van groot belang, zo ook bij het spackspuitwerk. Bij spack spuiten is het van belang dat de ondergrond goed wordt voor behandeld en dat de ruimte netjes wordt afgeplakt. Meestal is het zo dat de muur of het plafond er direct klaar voor zijn om spackspuitwerk toe te passen. Toch zijn er een paar uitzonderingen. Als u echt een mooi resultaat wilt, dan moet er gezorgd worden voor een vlakke ondergrond. Dit komt omdat de spacklaag maar een erg dunne laag is. Als er kleine oneffenheden zijn, dan zou het zonde zijn als deze zichtbaar worden. Het kan ook zijn dat het plafond of de muren flink beschadigd zijn. In dat geval moet de ondergrond eerst voorbehandeld worden. Een stukadoor moet bij flinke oneffenheden eerst de muur vlak maken met raapwerk. Het kan ook zijn dat er nicotineaanslag aanwezig is op de muren of op het plafond, of dat er lijmresten of vochtplekken aanwezig zijn. Voorbehandeling is dan van groot belang, zodat het spack spuiten gaat zorgen voor een mooie nieuwe muur of een nieuw plafond. Wanneer de ondergrond egaal is, gaat de stukadoor door naar de volgende stap en dat is het afplakken. Doordat het spackspuitwerk kan spetteren moet alles goed af worden geplakt. Het is raadzaam dat u het afplakken ook door een stukadoor laat doen, als u het toch zelf wilt doen, kunt u daardoor wel geld besparen. Het is wel prettig als alles netjes is afgeplakt en weer wordt opgeruimd, dat kan de stukadoor allemaal voor u doen. Hij is daar zeer ervaren in en het zal hem minder tijd kosten dan dat u hiermee zelf aan de slag gaat (als u onervaren bent).

Meer over spackspuitwerk

De komende jaren kunt u volop genieten van het spackspuitwerk wanneer u de keuze heeft gemaakt om het aan te laten brengen. De muren en de plafonds zijn allemaal weer prachtig afgewerkt en dat is dus een goede investering. De woning zal er in ieder geval goed van opknappen. Een stukadoor zal bij het spack spuiten met een spuitmachine aan de slag gaan en vervolgens onder hoge druk de muren of plafonds bewerken en de eerste laag aanbrengen. Het wordt ook wel de meslaag genoemd wanneer er gesproken wordt over de eerste laag die wordt aangebracht om een muur of een plafond egaal te maken. Als er kleine gaatjes of oneffenheden zijn, dan is het van groot belang dat het weer een egaal vlak wordt. Als dat is gebeurd en alles is gedroogd, dan wordt de andere laag aangebracht en dat noemen ze ook wel de afkorrellaag. Dit is een laag die gezien wordt als de afwerking en die zal dan ook de structuur van het spuitwerk kunnen bepalen.

Spackspuitwerk, de uitstraling

De uitstraling van het spackspuitwerk kunt u zelf bepalen. Bij spack gaat het over een gladde massa, maar op de muren en op de plafonds wordt er gezorgd voor een korrelstructuur. Dit heeft allemaal te maken met de compressor en de spuitmachine die gebruikt worden door de stukadoor om het spackspuitwerk aan te brengen. De dikte van de korrel kunt u zelf kiezen. Het kan zijn dat u graag een basic muur wil of plafond, dan kunt u het beste gaan voor een fijne korrelstructuur. Maar misschien vindt u het wel veel mooier wanneer dat de muren wat meer op de voorgrond aanwezig zijn. Dan kan een grove structuur samen met een mooie kleur het beste gekozen worden. Een muur in de woning die u graag als blikvanger wilt? Ook dat kan! Uw woning is meteen weer erg modern.

Werkwijze spackspuiten

Als de keuze is gemaakt voor spack spuiten, bent u vast en zeker benieuwd naar de werkwijze. Er wordt bij deze manier van werken eerst een pleisterlaag onder hoge druk op de wanden en op de plafonds gespoten (net wat u wenst). Het wordt machinaal gedaan. Het wordt in twee etappes uitgevoerd. De eerste laag is een laag die vlak is en deze wordt afgepleisterd zoals ze dat noemen. De laag zal dan eerst moeten drogen en vervolgens zal de tweede laag worden aangebracht tegen de wanden of het plafond. Die tweede laag zal de wand of het plafond dan ook direct voorzien van de gewenste structuur. Hierin kunt u zelf een keuze maken of dat u graag fijnere structuur wenst of toch een wat meer grovere structuur.

Spack spuiten kosten

Voordat u de keuze maakt van spack spuiten, kan het zijn dat u eerst de kosten wilt weten. Dit vinden wij ook heel begrijpelijk! De meeste mensen maken de keuze voor spack spuiten, omdat dit de meest voordelige vorm is van stucwerk. U wilt graag dat de muren en de plafonds worden opgeknapt, maar veel geld kunt of wilt u er niet aan uitgeven. Toch vindt u het fijn als alles er weer netjes uit ziet. Spack spuiten zou voor u de oplossing kunnen zijn wanneer u met een beperkt budget wanden en of plafonds wilt laten opknappen.

Afspraak maken voor uw spackspuitwerk?

Inmiddels heeft u veel kunnen lezen over spack spuiten en dat zorgt er voor dat u veel voordelen heeft kunnen zien over het spackspuitwerk. Iedere gewenste kleur is mogelijk en de prijzen zijn laag. Dat zou voor u de reden kunnen zijn om ook voor spackspuitwerk te kiezen. Uiteraard kunt u bij ons altijd een offerte opvragen of uw vragen stellen. Wij staan voor u klaar en bereiden u graag voor op wat er komen gaat. Bij ons staat u niet voor verrassingen. Neemt u daarom gerust contact op met CMK Schilderwerken wanneer u vragen heeft over onze diensten, wij zijn er voor u!

Beste verf voor buiten