Timmerwerken

Timmerwerken

Bent u op zoek naar een vakman die uw timmerwerken uit kan voeren? Dan bent u bij CMK Schilderwerken aan het juiste adres. Welke werkzaamheden een timmerman allemaal uit kan voeren voor u, hangt mede af van zijn of haar specialisatie. Trappen maken, kozijnen plaatsen, kozijnen stellen en het metselen van profielen behoren onder andere tot de timmerwerken. Timmermannen kunnen binnen verschillende bedrijven werkzaam zijn en een specialisatie uitvoeren.

Wat zijn timmerwerken?

Bij timmerwerken gaat het over bijvoorbeeld gipsen wanden plaatsen, schuurtjes van hout bouwen, het plaatsen van kunststof of hard houten kozijnen en andere klusjes in en rondom uw woning. Het uitbreiden van een stenen muur, een dak opnieuw dekken, een dakkapel aftimmeren het kan allemaal uit worden gevoerd door een timmerman. Sommige dingen kunt u misschien zelf doen, maar uitbesteden kan natuurlijk ook aan ons!

Welk timmerwerk kan er buitenshuis plaatsvinden?

Heeft u bepaalde wensen buiten, maar komt u er niet uit? Dan kunnen de timmerwerken uit worden gevoerd door onze timmermannen. Eerst gaan ze met u in gesprek om er achter te komen wat u graag wilt. Uw persoonlijke voorkeur staat bij ons voorop. Alles zal op worden gemeten en vervolgens komt er een voorstel of een ontwerp dat aan uw wensen en eisen voldoet. Buitenshuis kunnen er verschillende werkzaamheden plaatsvinden, zoals het plaatsen of maken van een schutting, tuinhekken plaatsen, de overkapping maken in de tuin, een luxe houten veranda maken, tuinhuis maken en schuren, een dakkapel plaatsen, een serre of carport plaatsen.

Behoort schilderen ook tot de mogelijkheden van timmerwerken?

Ja, schilderen en het afwerken behoort ook tot de mogelijkheden van de timmerwerken. U wilt toch ook graag dat de woning er zowel van binnen als van buiten goed uitziet? Eerst wordt het timmerwerk uitgevoerd en vervolgens kan er na een ontwerp een speciale beschermlaag worden aangebracht. Het is bij hout van belang dat de kleur en de structuur worden behouden en daarom wordt hout vaak afgewerkt met een laag lak en soms ook met beits. Hierbij gaat het over een doorzichtige beschermlaag en dan kan het hout beschermd worden tegen regen, maar ook tegen vocht en tegen UV licht. De kleur van het schilderwerk kunt u zelf aangeven. Maar schilderen hoort dus ook bij het timmerwerk.

Waaruit bestaat het onderhoud van timmerwerken?

Het begin is gemaakt na een gesprek, waarin u aangeeft wat u wenst. Vervolgens wordt het ontwerp gemaakt en dan is het belangrijk dat alles goed wordt onderhouden. De timmerman kan de timmerwerken goed hebben beschermd met bijvoorbeeld een verflaag. Eens per zeven jaar is het toch wel aan te raden om alles te onderhouden (binnen), voor buiten geldt eens in de vijf jaar onderhoud aan de timmerwerken. Als u zich hieraan houdt, dan blijft zowel het hout als het kunststof goed beschermd tegen alle invloeden van buitenaf. Dit behoort ook tot de timmerwerken, want een timmerman kan alles voor u bijhouden. Schuren, bijwerken en beschermlagen aanbrengen kan allemaal gedaan worden. Het is dan ook aan te raden om op tijd een timmerman in te schakelen bij schade aan uw timmerwerken. U kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld verf die is beschadigd, of bij oneffenheden in de verf of wanneer dat er sprake is van ramen of deuren die klemmen. Ook wanneer de deuren of planken scheef hangen in de kast, is het raadzaam dat u de timmerman laat komen. Bij houtwerk dat versplinterd is of beschadigd is of wanneer de houten vloer is beschadigd, ook dan kan de timmerman van CMK Schilderwerken naar u toekomen om de werkzaamheden verder met u te bespreken.

Kosten timmerwerken

De kosten van de timmerwerken zijn afhankelijk van de werkzaamheden. Ieder klusje, groot of klein, kan door CMK Schilderwerken op worden geknapt. Bij ons kunt u van tevoren een offerte aanvragen, zodat u vooraf weet wat de kosten zijn. Zo weet u waar dat u aan toe bent en komt u niet voor verrassingen te staan. Daarnaast kunnen wij u ook adviseren over het onderhouden van de timmerwerken in en rondom de woning.

Meer informatie timmerwerken

Voor al uw timmerwerken bent u bij ons aan het juiste adres. CMK Schilderwerken staat voor u klaar, denkt met u mee en kan alles voor u maken en onderhouden. Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen en wij denken graag met u mee.

kopje koffie rotterdam