Buitenschilderwerk

Buitenschilderwerk, waarom onderhoud aan uw woning belangrijk is!

Als u denkt dat even snel uw woning verven de oplossing is? Dan zit u er goed naast. Buitenschilderwerk is namelijk zeer belangrijk voor iedere woning, Het buitenschilderwerk zorgt namelijk voor:

  • Bescherming van uw woning
  • Frisse en mooie uitstraling

Wilt u weten welke werkzaamheden u kunt uit besteden aan onze buitenschilder?

Werkzaamheden buitenschilderwerk:
Ieder onderdeel wat aan de buitenkant van uw woning zichtbaar is en geschilderd kan worden kunt u overlaten aan één van onze professionele buitenschilders.
Hierbij kunt u denken aan dakkapellen, kozijnen, deuren, gevels, tuinhuisjes, schuur of een schutting.
Onze buitenschilder neemt deze werkzaamheden graag voor u uit handen! Naast onze klantvriendelijke klantenservice geven wij u graag professioneel advies over het buitenschilderwerk, voorbereidingen die genomen moeten worden voor wij aan de slag gaan met het buitenschilderwerk. Onze buitenschilders zorgen er voor dat u door kan gaan met uw levensstijl, terwijl u weet dat uw buitenschilderwerk goed word aangepakt.

Bescherming van uw woning

De verschillende weersomstandigheden waarmee wij als Nederlanders bekent mee zijn binnen ons Nederlands klimaat. Wisselen van stortbuien met hevige windstoten, hagelbuien, regenbuien of een onweersbui. Van zomerdagen met 30+ graden tot winterse dagen van -10, het buitenschilderwerk van uw woning moet veel kunnen door staan binnen ons Nederlands klimaat. Bij goed schilderwerk zijn de onderdelen van uw woning goed beschermt. Neem bijvoorbeeld houtenkozijnen dit zal door goed schilderwerk langdurig mee gaan ook de vertoning van houtrot zal minder snel optreden. Hierdoor krijgt vocht ook minder snel de kans om uw huis binnen te dringen, bij buitenschilderwerk wat goed word onderhouden treden deze problemen minder snel op. En gaan uw kozijnen langer mee.

Frisse en mooie uitstraling

Een frisse en mooie uitstraling is één van de voordelen van buitenschilderwerk, natuurlijk wil het oog ook wat. Zoals u weet is de buitenkant van uw huis meestal het eerste wat mensen zien als ze bij u aankomen. Een goede eerste indruk is meestal cruciaal. Of u nu een positieve indruk wil achterlaten voor de buren, voorbijgangers, zakelijk bezoek, visite,  familie of vrienden? Het laatste wat u wilt hebben is afgebladerde verf, verkleurde onderdelen of schilderwerk wat gescheurd is. Onze buitenschilder zal uw woning weer voorzien van een uitmuntende schilder laag, hierdoor krijgt uw woning weer de frisse en mooie uitstraling die u wilt hebben. Zorg er voor dat u het buitenschilderwerk op tijd laat uitvoeren, dit zal op langere termijn schelen in de kosten, en geeft een frisse en mooie afwerking aan uw huis.

Wanneer weet u of u onze buitenschilder moet inschakelen?

U kunt zich afvragen wanneer u uw buitenschilder werkzaamheden voor het laatst heeft gedaan? Normaliter is buitenschilderwerk eens in de 5 jaar aan vernieuwing toe. Natuurlijk verschilt de exacte levensduur van het buitenschilderwerk per woning. Voornamelijk woningen aan de west-zuidkant van een woning zijn eerder toe aan onderhoud vanwege de regen of zon. Houd daarom altijd zelf een oogje in het zeil op uw schilderwerk. Aan deze punten kunt u zien wanneer uw buitenschilderwerk aan vernieuwing toe is:

Als het geval is dat uw buitenschilderwerk beschadigt is, dan moet u niet te lang wachten met het inschakelen van een schilder. Hierdoor zijn de onderdelen van uw huis extra kwetsbaar, daarnaast kunnen deze beschadigingen alleen maar versnellen. Waardoor de kosten van eventueel buitenschilderwerk kunnen oplopen. Zorg er daarom voor dat u met uw buitenschilderwerk er op tijd bij bent!

Overige punten om in de gaten te houden

Professioneel buitenschilderwerk vereist enige kennis. Zo kan een simpele fout snel gemaakt worden. Met buitenschilderwerk kunt u rekening houden met de volgende punten:

Een goede ondergrond voor liggende delen:

Bij liggende delen van uw kozijnen bijvoorbeeld, zou u kunnen denken aan een extra verflaag. Voornamelijk op deze liggende delen is het schilderwerk extra kwetsbaar, dit komt omdat uw liggende delen voornamelijk belast worden met temperatuurschommelingen regenbuien en andere weersomstandigheden.

Kleuren:

voor buitenschilderwerk word meestal gekozen voor lichte kleuren. De reden hiervoor is dat het zonlicht reflecteert op lichtere kleuren. Donkere kleuren nemen juist licht en warmte op. Hierdoor zal het buitenschilderwerk met donkere kleuren sneller te maken krijgen met meer temperatuurschommelingen (de donkere verf laag zal sneller gaan uitzetten/krimpen) in tegenstelling tot buitenschilderwerk met een lichte kleur.

Gebruik geen plamuur:

Voor buitenschilderwerk kan u beter van het plamuurmes afblijven. Plamuur is niet veerkrachtig genoeg daarnaast is het ook gevoel voor vocht. Dit geeft een negatief effect op uw buitenschilderwerk en de duurzaamheid!

Buitenschilderwerk en de kosten

Eén van de voordelen voor schilderwerk aan uw woning is dat deze onder de 6% BTW regeling valt. Zolang uw huis ouder is dan 2 jaar betaald u maar 6% BTW.

Hierdoor betaald u al een stuk minder voor uw schilderwerk denk hierbij aan (schuren, garages, aan en uitbouw, tuinhekken, tuinhuisjes etc. vallen onder het begrip woning). Hierdoor heeft u al gelijk een besparing van maar liefst 15% op uw onderhoud!

Het prijsverschil tussen beunhazen en uw kwaliteitsschilder is ook verminderd wat u een extra voordeel geeft. Dit zorgt er onder meer voor dat u eerder voor zekerheid gaat en een kwaliteitsschilder zult kiezen. De 6% BTW regeling geldt onder meer voor woningbouwverenigingen en bedrijven, zolang het schilderwerk uitgevoerd wordt in woningen waarin particulieren verblijven.

Onderhoudskosten voor woningen zijn niet aftrekbaar, met uitzondering van monumentale panden.

Heeft u nog vragen over buitenschilderwerk?

Mocht u er zelf niet aan toe komen om het buitenschilderwerk uit te voeren? Neemt u dan contact op met CMK Schilderwerken één van onze specialisten staat u graag te woord. Wij denken met u mee en zorgen ervoor dat het buitenschilderwerk vakkundig word uitgevoerd. Vraag nu geheel vrijblijvend een offerte aan zodat wij u snel van dienst kunnen zijn.

afspraak maken