Glasvezelbehang

Glasvezelbehang

Een nieuwe behangsoort is glasvezelbehang en daar kunt u nu ook voor kiezen bij CMK Schilderwerken. Wilt u graag een nieuwe behangsoort in uw kamer of is het oude behang toe aan vervanging? In beide gevallen zou glasvezelbehang een goede optie kunnen zijn. Voordat u de keuze gaat maken is het goed dat u er meer over te weten komt. Daarom leggen we u graag uit wat glasvezelbehang is, wat de mogelijkheden zijn en wat de voordelen zijn als u hiervoor kiest.

Glasvezelbehang zelf doen?

Sommige mensen willen zelf behangen en willen daarom ook zelf glasvezelbehang aanbrengen. Behangen zelf hoeft geen lastige klus te zijn, maar het verwijderen van glasvezelbehang is geen gemakkelijke opgave. Hoe gaat u te werk als u het zelf wilt doen? U zal dan eerst het oude behang moeten verwijderen en moeten zorgen dat de muren egaal zijn. Vervolgens kunt u de muur insmeren met lijm en dan het glasvezelbehang er tegenaan plakken. Let op, want daarvoor heeft u wel speciale lijm nodig. Het lijkt in het begin misschien eenvoudig, maar het is toch een hele klus als u zelf het glasvezelbehang aan gaat brengen. Daarom kunt u het ook uitbesteden aan een specialist van CMK Schilderwerken.

Wat is glasvezelbehang?

Glasvezelbehang is gemaakt van fijne glasvezels, de meeste behangsoorten zijn gemaakt van papier, maar dat is nu anders. Glasvezels worden op een aparte manier met elkaar verweven. Als dat is gebeurd, worden ze geperst tot er een fijn en sterk gaas ontstaat. Bij dit gaas zouden lokale verdikkingen aangebracht kunnen worden. Hierdoor kan er een mooie structuur ontstaan in het glasvezelbehang. Er zijn dan verschillende structuren mogelijk die u kunt kiezen bij dit soort behang, daarbij kunt u bijvoorbeeld denken aan een ruitstructuur, maar ook aan een weefstructuur of een visgraatstructuur.

Glasvezelbehang uitbesteden

Als u de keuze heeft gemaakt voor glasvezelbehang, dan kan de reden daarvoor zijn dat u graag de muren die beschadigd zijn wilt versterken. Dat is namelijk een van de redenen waarvoor glasvezelbehang vaak wordt ingezet. Het zou kunnen zijn dat uw pleisterwerk of het stucwerk van de muren niet meer zo goed is, maar dat u wilt voorkomen dat het verder af gaat brokkelen. Gelukkig is glasvezelbehang daar een goede oplossing voor. Hierdoor kunt u de muren gewoon behouden. Als het afbrokkelen voorkomen moet worden, dan zal er over de huidige slechte toestand van de muren heen behangen moeten worden. Er overheen schilderen zou ook een optie zijn, daarbij blijft dan de structuur van het behang ook behouden.

Kleur glasvezelbehang

Wat belangrijk is om te weten als u voor glasvezelbehang kiest is dat deze behangsoort maar in één kleur leverbaar is. De kleur waar het over gaat is neutraal wit. Maar dat wil niet zeggen dat er niets anders mogelijk is. De keuze kan gemaakt worden voor glasvezelbehang en vervolgens kunt u bijvoorbeeld een andere kleur eroverheen schilderen met bijvoorbeeld latexverf. Hierdoor kunt u zorgen voor een warme uitstraling die voldoet aan uw voorkeur.

Geluiddempend glasvezelbehang

Wist u dat er ook geluiddempend glasvezelbehang is? Dit zijn iets dikkere soorten behang dan het standaard behang. Een voordeel van glasvezelbehang is dat het niet of nauwelijks brandt. Het is een groot voordeel en wanneer dat u dit zou combineren met een ondergrond van bijvoorbeeld een gipsplaat, dan krijgt u de zekerheid van een goede brandveiligheid. Als u daar op uit bent, dan zou dat ook een goede reden zijn om juist hiervoor te kiezen.

Glasvezelbehang verven

Als het behang eenmaal is aangebracht, dan heeft u de mogelijkheid om te kiezen voor een speciale kleur, die u er overheen  gaat verven. Als u dat gaat doen, dan wordt dat vrijwel altijd met latexverf gedaan. Latexverf heeft namelijk als voordeel dat het bijna in alle kleuren leverbaar is en zo kunt u de muur de gewenste kleur geven die u in gedachten had. U kunt hiervoor twee lagen aanbrengen, dan dekt het namelijk het beste. De eerste laag is niet altijd volledig dekkend, met een tweede laag zorgt u ervoor dat alles volledig dekkend is. Maar let op, want wanneer het behang tegen de muren is aangebracht, moet u niet meteen gaan verven! Daarvoor moet u in ieder geval minimaal 24 uur wachten! Het behang moet namelijk wel voldoende kans krijgen om goed op te drogen.

Voordelen glasvezelbehang

Glasvezelbehang kent een groot aantal voordelen. Om te beginnen is het erg sterk, waardoor de muren weer extra aan worden gesterkt en voorkomen kan worden dat ze bijvoorbeeld verder afbrokkelen. Een ander voordeel is dat het behang ook gemakkelijk schoon te maken is. Het interieur kunt u ook altijd voorzien van een andere kleur als u dit behang eenmaal heeft gekozen, want het kan altijd overgeschilderd worden. Misschien vindt u nu neutraal wit mooi, maar wilt u volgend jaar grijs, of blauw of rood, het kan allemaal. Het is een mooie manier om een muur in de kamer bijvoorbeeld extra op te laten vallen en wat meer op de voorgrond te krijgen. Alle voordelen van dit behang gaat u ook ervaren wanneer het eenmaal is aangebracht. Er zijn dan ook genoeg redenen te bedenken om voor deze nieuwe en populaire behangsoort te kiezen.

Waarom kiezen voor glasvezelbehang?

Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom dat u voor glasvezelbehang zou kunnen kiezen. De reden hangt af van uw wensen. Maar heeft u bijvoorbeeld een muur die aan het afbrokkelen is en wilt u dat stoppen en verdere schade voorkomen? Dan is glasvezelbehang een goede optie. Maar ook wanneer dat u behang zoekt voor de muren, voor het renoveren van een bestaande woning of voor een nieuwbouw, is dit een goede optie. Glasvezelbehang is namelijk stootvast en ook naadloos. Daarnaast kunt u het ook afschrobben en goed reinigen. Het is allergievrij, maar ook brandveilig en het is een gesloten oppervlak. Een ander belangrijk voordeel is dat het geen voedingsbron gaat zijn voor micro-organismen. Het is daarom een extra aanwinst voor uw woning en het kan zowel boven als beneden in de woning toe worden gepast op de muren. De kleuren die u wenst beslist u zelf, want met latexverf verft u eroverheen en dan heeft u de muur die u wenst.

Strakke wanden met glasvezelbehang

Als u graag strakke wanden heeft, dan kan dat nu gerealiseerd worden met glasvezelbehang. Het is erg sterk en ook voor de brandveiligheid is dit een heel goede optie. Het bestaat namelijk uit veel meer vezels dan u gewend bent. Hierdoor is er sprake van een grotere stootvastheid en wist u dat er binnen een woning veel haarscheurtjes kunnen ontstaan? De scheurtjes kunnen overbrugd worden met glasvezelbehang. Het is belangrijk dat er gewerkt wordt met goede producten, zowel de lijm, het behang als de latex moeten van goede kwaliteit zijn. Bij ons kunt u daar op rekenen, want wij werken met producten met een hoge waterdamp doorlaatbaarheid. Laat de ervaren specialist het daarom voor u realiseren, zodat u optimaal van de voordelen kunt profiteren!

Afspraak maken voor glasvezelbehang

Wilt u graag meer weten over glasvezelbehang of wilt u een offerte aanvragen? Neemt u dan nu contact op met CMK Schilderwerken. Wij staan voor u klaar om met u mee te denken en om ervoor te zorgen dat u weet waar dat u aan toe bent. Bij ons wordt er gewerkt met glasweefselmachines, wat ervoor zorgt dat er minder lijn in uw muur wordt weggezogen. Het gevolg is dat de goede zuigkracht actief zal blijven. De hechting is uitstekend en de lijm zal hierdoor gelijkmatig opdrogen. Laat het ons horen wanneer u van onze diensten gebruikt wilt maken, of meer wilt weten over onze mogelijkheden.

kopje koffie maassluis