Loodgieters

Loodgieters

Goede loodgieters vindt u bij CMK Schilderwerken. Een loodgieter kan u van dienst zijn bij het aanleggen, onderhouden en repareren van bijvoorbeeld sanitair, maar ook bij waterleiding en verwarmingsinstallaties. Sommige loodgieters kunnen u ook van dienst zijn als u problemen heeft met de riolering. De loodgieters zijn onmisbaar bij problemen in en om uw woning. Ze kunnen u namelijk van dienst zijn bij de bouw, maar ook bij het onderhoud van de woning. Moet u een CV ketel installeren? Ook dan kunnen onze loodgieters u helpen. Ook wanneer een CV ketel kapot is, kan de loodgieter deze voor u nakijken en waar mogelijk repareren.

Wat is een loodgieter precies?

Veel mensen denken bij de inzet van een loodgieter aan een lekkage. Een loodgieter kan inderdaad vaak wel een lekkage verhelpen, maar hij kan voor veel meer zaken worden ingezet. Of dat u nu een lekkend dak heeft, een lekkende douche of een lekkende CV ketel, de loodgieter staat voor u klaar. Sommige mensen zien de loodgieter daarom ook als een duizendpoot, loodgieters zijn namelijk van vele markten thuis.

Loodgieter en CV ketel

Sommige mensen bellen de loodgieter wanneer de CV ketel bijgevuld moet worden. Ook al is het geen lastige klus, er zijn toch zaken waar dat u op moet letten. De loodgieter is hiervan op de hoogte en kunt u dus hiervoor ook inschakelen. Als de druk in de CV ketel te laag is, dan kan de ketel een storingsprogramma aangeven. Soms moet u dan de ketel alleen bijvullen en werkt hij weer, maar er kan ook meer aan de hand zijn. De ketel mag maar tot 1,5 bar gevuld zijn en niet hoger. Het komt namelijk voor dat tijdens het stoken de druk nog kan stijgen. Heeft u de ketel teveel gevuld dan kan dat ervoor zorgen dat het overdrukventiel open springt, zodat dan de druk in het systeem verminderd kan worden. Dit kunt u voorkomen. Veel nieuwe ketels zijn daarnaast ook voorzien van een vulkraan en een waterkraan bij de ketel. Er zit dan vaak een korte slang tussen. U hoeft dan alleen maar de vulkraan en de waterkraan te openen. Op deze eenvoudige manier wordt de CV ketel dan gevuld. Wanneer de druk goed is kunt u beide kranen weer sluiten. Meestal werken de ketels uit zichzelf weer goed wanneer de druk goed is. Als u klaar bent met vullen moet u er wel aan denken dat u de waterkraan dicht draait. Het kan ook zijn dat er geen vaste aansluiting is bij uw ketel, dan moet u op een andere manier de verwarming bijvullen. Daarvoor moet u wel eerst zoveel mogelijk lucht uit de slang laten lopen voordat u de ketel gaat bijvullen.

Wat doet de loodgieter bij lucht in een verwarmingssysteem?

Het kan zijn dat u een soort borrelend geluid hoort wanneer dat u een verwarmingssysteem aanzet. Als dat zo is, dan zit er lucht in uw leidingen. De lucht zal verwijderd moeten worden en daarvoor kunt u onze loodgieters inschakelen. De loodgieter maakt een afspraak en komt naar u toe. Als hij de afspraak met u maakt zal hij vragen of u de thermostaat alvast uitzet. De radiatoren worden door hem ontlucht met behulp van een ontluchtingssleuteltje. Dit moet gedaan worden tot er water uitloopt. Soms is het noodzakelijk om de radiator dicht te zetten, want het kan zijn dat de lucht op een plaats blijft hangen. Deze moet nu geforceerd verwijderd worden. Deze problemen kunnen voorkomen worden, de loodgieters kunnen dan bijvoorbeeld automatische ontluchters in uw systeem plaatsen. Deze zullen dan door onze loodgieters op de zo hoog mogelijke punten worden geplaatst tussen de aanvoerleidingen en de afvoerleidingen. De ontluchters kunnen de lucht uit een systeem halen en soms zal de loodgieter na het ontluchten de installatie opnieuw moeten vullen. Maar u kunt er vanuit gaan dat onze loodgieters het systeem eerst goed controleren en pas weggaan als alles naar behoren werkt!

Met welke problemen kan de loodgieter helpen?

Een loodgieter kan in verschillende situaties in worden gezet. Zo kan de loodgieter u van dienst zijn als u problemen heeft met de afvoer, deze kan bijvoorbeeld verstopt zitten of kapot zijn, de loodgieter komt deze dan voor u repareren. Ook het repareren of vervangen van goten, of het vervangen of repareren van sanitair kan door de loodgieter worden uitgevoerd. Het onderhouden van verwarmingsketels of boilers en het aanleggen van leidingen behoort ook tot de werkzaamheden van de loodgieter.

Wat zijn de kosten voor loodgieters?

De gemiddelde kosten van de loodgieters liggen vaak tussen de 30-50 euro per uur, zonder de BTW. Meestal worden de kleinere klusjes die ze uitvoeren op basis van uren in rekening gebracht. Grotere klussen kunnen aan worden genomen tegen een vaste prijs, zo weet u van tevoren waar dat u aan toe bent. Een CV ketel laten vervangen is vaak een grotere klus en wordt daarom voor een vaste prijs aangenomen. Een vaste prijs afspreken bij grotere verbouwingen is een stuk lastiger.

Waarom een loodgieter inhuren?

Het is belangrijk dat alle loodgieters volgens de voorschriften werken en veilig werken. Het gaat er om dat een installatie weer veilig in gebruik kan worden genomen. Omdat niet iedereen weet wat er allemaal bij komt kijken als het gaat over loodgieterswerkzaamheden, doet u er verstandig aan om een specialist in te huren wanneer deze werkzaamheden uitgevoerd moeten worden. Een loodgieter is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en speelt hier ook op in. Ze hebben de juiste opleiding en materialen en weten hoe ze vakkundig alles kunnen realiseren. Onze loodgieters zijn van vele markten thuis en helpen u dan ook graag in en rondom de woning. Wilt u graag weten wat wij voor u kunnen betekenen en wat de kosten zijn? Vraagt u dan nu geheel vrijblijvend een offerte bij ons aan. Wij staan voor u klaar en denken graag met u mee.

water uit de kraan