• stukadoor keuken
  • stucwerk rand
  • restuaratie ornamenten
  • muur met lamp stucen

Stucwerk

Soorten stucwerk

De uitstraling van de woning wordt onder andere bepaald door de muren en de plafonds. U heeft een ruime keuze als u nieuw stucwerk aan wilt brengen. Zo kunt u kiezen voor bijvoorbeeld spackspuitwerk. Deze manier van stucwerk wordt gezien als een voordelige methode. De werkwijze zorgt voor de lage prijs en dit spuitwerk kan aan worden gebracht met een spuitmachine. Hierdoor kan er erg efficiënt en snel gewerkt worden. Het voordeel van deze soort is dat u zelf een kleur kunt kiezen en dat de gewenste kleur direct op de muren of plafonds aan kan worden gebracht. De muren en plafonds zijn dan direct voorzien van een mooie korrelstructuur. Een andere optie die gekozen kan worden is sierpleister. Deze variant wordt vaak gekozen wanneer u de muren of een plafond op een decoratieve manier af wilt werken. De door u gewenste kleur kan worden gekozen en schilderen is dan niet meer noodzakelijk. Granol en spachtelputz zijn bekende soorten van sierpleister. Dan is er nog het raap- en pleisterwerk. Hier wordt vaak voor gekozen wanneer dat u een kamer wilt behangen of verven. Het kan zijn dat de ondergrond niet goed vlak is en dan moet deze eerst vlak worden gemaakt. Er wordt hierbij een laagje gips aangebracht tussen de 7 mm en de 5 cm dik.

Stucwerk verhoogt de woningwaarde

Als u een eigen woning heeft, dan wilt u vast en zeker dat de waarde van de woning stijgt. Alles wat u aan uw woning gaat doen, kunt u zien als een investering. Stucwerk is iets dat de woning altijd qua waarde zal verbeteren, ook wanneer u besluit bijna te gaan verhuizen. Het huis is gemakkelijker te verkopen (instapklaar is tegenwoordig erg in trek) wanneer de muren en de plafonds er netjes uitzien! Uw woning wordt hierdoor meer waard, oogt beter en zal dan ook sneller verkocht kunnen worden. Maar ook voor uzelf is het fijn dat het stucwerk wordt bijgehouden. Als u geen verhuisplannen heeft, is het toch fijn dat u in een woning woont die er netjes en verzorgd uitziet. Nieuw stucwerk zorgt ervoor dat u weer mooie afgewerkte muren en plafonds heeft, het zorgt voor meer woonplezier. Maar ook draagt stucwerk bij aan de isolatiewaarde van uw muren en heeft het een brandvertragende werking. Als u stucwerk heeft gekozen op basis van cementwerk, dan is het ook nog eens vochtwerend. Zo ziet u maar dat goed stucwerk zorgt voor veel voordelen, waar u dagelijks van profiteert.

Stucwerk muren & plafonds

Keurig afgewerkte muren en plafonds zijn natuurlijk altijd mooi om te zien, hoe is het gesteld met de muren en plafonds in uw woning? Zijn de muren en plafonds toe aan vervanging en nieuw stucwerk? Dan kan de stukadoor een afspraak met u maken en alles voor u prima in orde maken.

Waarom stucwerk?

Mooie gladde muren wilt u toch ook? Het zorgt ervoor dat het comfort wordt verhoogd en dat uw muren er strakker uit komen te zien. Ook zorgt het voor meer licht en het maakt de ruimten waarin u leeft echt af. Bij stucwerk gaat het over een eenvoudig proces van het glad maken van uw muren en plafonds.

Mogelijkheden stucwerk
Als u de keuze maakt voor stucwerk, dan zijn er verschillende mogelijkheden:

Glad stucwerk

Veel mensen vinden glad stucwerk erg mooi en het is dan ook een goedkopere manier van stucwerk voor uw plafonds en uw muren. Het spuitwerk is de goedkoopste manier. Wilt u wat speciaals? Dan zou u bijvoorbeeld een speciale kleur op de muur aan kunnen brengen, zodat de muur wat meer opvalt in een bepaalde ruimte bijvoorbeeld. Vaak ziet u in woningen glad stucwerk terugkeren op de muren en ook op de plafonds. Meestal gaat het over muren die zijn geschilderd met muurverf of die behangen zijn.

Spuitwerk

Spuitwerk of hand stucwerk wordt ook regelmatig gekozen. Het voordeel daarvan is dat het veel goedkoper is, het is echter dunner. Het kan daardoor ook sneller beschadigen. Gaat u alles laten spuiten? Dan moet u alles goed af (laten) plakken. Spuitwerk heeft wel veel mogelijkheden, van zowel fijne als grove structuren.

Sierpleister

Wanneer uw voorkeur uit gaat naar sierpleister, dan is het goed om te weten dat er verschillende soorten zijn. U kunt hierbij namelijk kiezen uit grof schuurwerk, spachtelputz fijn of spachtelputz grof, granol (van vroeger) en rustiek. Welke keuze u ook maakt, het is goed om te zien hoe het eindresultaat er uit ziet. Aan de hand daarvan kunt u beter een keuze maken of dat u grof of fijn stucwerk mooier vindt. Het kan ook zijn dat u boven grover stucwerk wilt en beneden het fijnere werk of juist andersom. Het is mogelijk om voor verschillende stucwerk opties te kiezen in uw woning die alle door ons uit worden gevoerd.

Leemstuc of tadelakt?

Een andere keuze die u kunt maken is kiezen voor leemstuc of voor tadelakt. Bij leemstuc gaat het over een zeer duurzame natuurlijke wandafwerking, dit is echter wel prijzig. Het voordeel van leem is wel dat het vocht regulerend werkt. Het draagt ook bij aan de demping van geluiden. Tadelakt is een speciale soort traditioneel Marokkaans type stucwerk. Het wordt vaak in badkamers gebruikt, maar ook in andere leefruimten (wel stukken minder). Het voordeel is dat het waterafstotend is. Ook is dit soort stucwerk stootvast en het heeft natuurlijke eigenschappen, waardoor veel mensen hier de voorkeur aan geven. Als u van een warme uitstraling houdt en u heeft wat meer geld te besteden, dan is tadelakt een goede optie.

Stucwerk onderhouden

Mooi stucwerk is om van te genieten, maar het moet wel onderhouden worden. Het kan zijn dat er scheuren ontstaan na verloop van tijd. Er kunnen haarscheurtjes ontstaan en die komen vaak tevoorschijn na een tijdje. Dit is vaak onschuldig. Maar veel mensen vinden het niet mooi om te zien. Let op, want bij nieuwbouw woningen is de kans op deze haarscheurtjes in het stucwerk groter. Maakt u daarom met de stukadoor ook afspraken over hoe hier mee om wordt gegaan.

Ondergrond stucwerk

Bij het aanbrengen van stucwerk is het belangrijk dat de ondergrond altijd stofvrij is, vetvrij is, droog is en helemaal schoon is. Gaatjes dienen altijd gevuld te worden met muurvuller en als er loszittende delen op de muren aanwezig zijn, dan moeten deze verwijderd worden. Als u tegelwerk heeft en u wilt daaroverheen stucwerk, dan moet u er rekening mee houden dat het tegelwerk vaak al vuil en vettig is. Het is daarom van groot belang dat u dit goed schoon gaat maken. Het kan ook zo zijn dat u een oppervlakte heeft met verschillende soorten zuiging, dan moet u alles goed voorbehandelen. Maar dit kunt u ook allemaal laten doen door een stukadoor van CMK Schilderwerken, hij kent zijn vak. Wij staan graag met raad en daad voor u klaar. Wanneer mogen wij u van dienst zijn?

Meer weten over stucwerk

Als u vragen heeft over stucwerk of u wilt weten welke diensten wij voor u kunnen leveren, neemt u dan contact met ons op. Ook als u geheel vrijblijvend een offerte wenst, kunnen wij deze voor u maken. CMK Schilderwerken kan u helpen en wij leggen u graag uit wat de voordelen zijn van stucwerk en welke soorten wij u kunnen bieden.


 

muur schilderen kaal maken