Elektriciens

Elektriciens

Bij CMK Schilderwerken werken meerdere electriciens die u van dienst kunnen zijn. Zij kunnen u helpen met bijvoorbeeld het onderhouden en aanleggen van de elektriciteit. Als er met stroom gewerkt moet worden, dan is het erg belangrijk dat dit veilig gebeurt. Dit specialistische werk kunt u daarom ook maar beter aan de experts over laten. Door goed geleverd werk van de electriciens kunnen wij veilig van de stroom in en om de woning gebruik maken. Mocht er teveel stroom van een groep gepakt worden, of ontstaat er ergens kortsluiting, dan kan de groep uitvallen.

Electriciens en nieuwbouw

Heeft u net een woning laten bouwen of heeft u plannen? Dan is het belangrijk dat u gaat kijken welke electriciens u van dienst kunnen zijn. Een electricien moet een tekening goed kunnen lezen, want daar vindt hij alle aansluitingspunten op. Ook kunnen de electriciens sleuven maken in de muur door te frezen. Wanneer de leidingen zijn geplaatst, zal de electricien ook de bedrading trekken door de buizen. Alle draden komen samen in de meterkast en deze moeten weer aan worden gesloten op de groep. Een electricien kan ook lichtschakelaars plaatsen en stopcontacten aansluiten. Het ziet er misschien eenvoudig uit, maar als u geen ervaring heeft, begint u er dan niet zelf aan in verband met uw veiligheid.

Electriciens en doormeten

De electricien zal een systeem altijd doormeten als hij klaar is. Hierdoor wordt er gecontroleerd of dat alles ook goed werkt. U bent hierdoor als gebruiker verzekerd dat u alles veilig kunt gebruiken.

Electriciens en draden

Nieuwe elektriciteitsbedrading kunt u herkennen aan verschillende kleuren. De kleur bruin is de fase (stroom), de kleur blauw is de nulleider (de nul draad), zwart is de kleur van de schakeldraad en geel groen is de kleur van de aarde. De oude elektriciteitsdraden kunnen andere kleuren hebben, groen is hierbij de fase (stroom), rood is dan de nulleider, zwart is de schakeldraad en grijs is hierbij de kleur van de aarde. Let daarom altijd goed op wanneer dat u aan de draden zit!

Electriciens en verschillende groepen

In de meterkast zijn verschillende groepen te vinden. Niet alles mag op een groep aangesloten worden, omdat er anders kortsluiting kan ontstaan of de groep kan er uit springen. Om daar een beeld van te krijgen is het goed om te weten wat apparaten ongeveer verbruiken. Zo verbruiken de gloeilampen tussen de 15 en de 500W, de televisie tussen de 75 en de 500W, een wasmachine tussen de 1000 en de 3500W, een boiler tussen de 450 en de 2750W, een frituurpan tussen de 1000 en de 2000W, een koffiezetapparaat verbruikt tussen de 500 en de 1000W en een kookplaat tussen de 500 en de 6000W. Dan is er nog een elektrische oven die veel wordt gebruikt en deze verbruikt tussen de 1000 en de 2500W.

Wat doen electriciens allemaal?

De werkzaamheden van de electriciens zijn zeer uiteenlopend. Ze hebben om te beginnen een grote verantwoordelijkheid bij alle werkzaamheden die zij uitvoeren. Alles wat ze maken moet veilig zijn om te gebruiken. De electriciens kunnen tijdens renovaties bijvoorbeeld te maken krijgen met oude installaties. Deze zijn vaak niet meer veilig. Alle electriciens houden zich bezig met de elektrotechniek. Ze werken met alles wat in en om het huis met elektriciteit te maken heeft. De electriciens kunnen ingezet worden voor bijvoorbeeld:

  • Elektrische installaties, hierbij kunt u denken aan een groepenkast, alles wat te maken heeft met verlichting, maar ook met alle elektrische apparaten in huis. Hierbij kan er dus gedacht worden aan de wasmachine, maar ook aan de oven en een koffiezetapparaat. De groepenkast kan vervangen worden door onze electriciens, maar ze kunnen ook extra groepen plaatsen. Lichtpunten kunnen ook verplaatst worden en er kunnen nieuwe stopcontacten worden geplaatst. Het verwijderen van lichtpunten en stopcontacten kan uiteraard ook, net als het verplaatsen hiervan.
  • Onderhoud, de electriciens kunnen in worden gezet om alles wat met elektriciteit te maken heeft te onderhouden. Het zou daarbij kunnen gaan over uw complete elektrische installatie, maar ook over de groepenkasten, of er kan een inspectie uit worden gevoerd om te zien of dat alles naar behoren werkt. Vaak zijn er ook onderhoudscontracten waar dat u dan voor kunt kiezen, zodat u veel voordeliger uit bent.
  • Storingsdienst, de electriciens kunnen in worden gezet bij een storingsdienst. Tegenwoordig kunnen we niet lang zonder elektriciteit en dat hoeft ook niet. Er zijn altijd wel electriciens die u kunt bellen om een probleem op te lossen. We hebben dan ook steeds meer te maken met elektriciteit, te denken aan internet, de telefoonlijn, maar ook uw pc, diepvries en koelkast kunnen niet zonder. Dag en nacht kunt u dan ook diverse electriciens bellen, zodat zij op zoek gaan naar een oplossing voor uw probleem.
  • Elektriciteit aanleggen, dit behoort ook tot de taken van de electriciens. Het kan zijn dat er binnen of buiten nog geen elektriciteit beschikbaar is, het kan dan aan worden gelegd. Ideaal wanneer u op de zolder een studeerkamer wilt maken bijvoorbeeld of wanneer u buiten extra verlichting wilt.
  • Andere werkzaamheden van de electriciens kunnen zijn het installeren van een brandalarm bijvoorbeeld of van toegangstechnieken. Eigenlijk kunnen alle werkzaamheden die in en om uw woning uitgevoerd moeten worden met elektriciteit door de electriciens worden uitgevoerd. De electriciens kunnen ook nog specialisaties hebben zoals alarminstallaties, maar ook data- en telecomnetwerken of toegangstechnieken voor grote bedrijven.

Electriciens inhuren

Wilt u graag weten wat onze electriciens voor u kunnen betekenen of wat de kosten zijn als u hen in wilt huren? Neemt u dan nu geheel vrijblijvend contact op met CMK Schilderwerken. Wij staan direct voor u klaar en helpen u graag! Wij denken met u mee en zo komen we samen tot een passende oplossing. Onze electriciens staan nu voor u klaar om u direct te woord te staan.

groepenkast