Renovatiewerk

Renovatiewerk

Heeft u verschillende renovatiewerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden? Geen zorgen, want CMK Schilderwerken staat voor u klaar. Bij renoveren gaan we terug naar het Latijnse woord renovare. Dit betekent vernieuwen. Het gaat hierbij dus over het vernieuwen van gebouwen of panden. Veel mensen denken bij renovatiewerk aan monumentale panden. Deze panden zijn vaak tientallen of misschien wel honderden jaren oud. Om de uitstraling en de sfeer te behouden, zijn er soms renovatiewerkzaamheden nodig. Daarvoor gelden weer bepaalde eisen en daarom worden er aan de renovatiewerkzaamheden hoge eisen gesteld. Sommige panden moeten verbouwd worden, maar ze kunnen ook verstevigd moeten worden. Soms zijn er scheuren ontstaan, of is er veel hout aanwezig dat goed behandeld moet worden, omdat het anders kan gaan rotten.

Renovatiewerk, bij welke woningen kan dat?

Eigenlijk kan renovatiewerk bij iedere woning toe worden gepast. Soms moet een woning worden gerenoveerd, het kan namelijk zijn dat een woning niet meer veilig is of dat het gebouw zonder ingrijpen gesloopt moet worden. Het kan soms toch zijn dat panden gesloopt worden en vervolgens weer op worden gebouwd. Als hier sprake van is, dan gaat het eigenlijk over nieuwbouw en het voordeel daarvan is dat de kwaliteitseisen van deze tijd toegepast kunnen worden. De woning is daardoor steviger en moderner als het gaat over materialen. Maar soms kan dat niet, een pand moet soms gerenoveerd worden omdat het een monumentaal pand is bijvoorbeeld. Er zal dan gekeken moeten worden naar de karakteristieke eigenschappen van het pand. Het renoveren moet dan heel nauwkeurig gebeuren.

Wie houden zich bezig met het renovatiewerk?

Er zijn verschillende mensen die zich bezig houden met het renovatiewerk. Bij CMK Schilderwerken kunt u ook met verschillende specialisten te maken krijgen als u ons inhuurt voor het renovatiewerk.

  • Timmermannen zijn onmisbaar als het over renovatiewerk gaat. Veel panden bestaan uit hout en steen en vooral hout vraagt om goed en regelmatig onderhoud om te voorkomen dat het gaat rotten. Timmermannen kunnen bijvoorbeeld nieuwe vloeren of kozijnen plaatsen.
  • Voegers kunnen ook niet gemist worden bij het renovatiewerk. De buitenkant van de woning kan voorzien moeten worden van nieuwe voegen, maar dat kan ook bij de binnenkant nodig zijn. Bij monumentale panden gaat het vaak over speciale en gesneden voegen en daardoor is de voeger zijn specialiteit nodig.
  • Een metselaar wordt bij het renoveren van oudere panden vaak ingezet om oude stenen opnieuw te metselen, zodat het allemaal een geheel kan blijven. Het is echt vakwerk en zeker bij monumentale panden, want daar komt het heel precies.
  • De installatiemonteurs zijn ook nodig bij het renovatiewerk. Ze zorgen er bijvoorbeeld voor dat woningen goed verwarmd blijven. Ze brengen ook CV installaties aan in oudere woningen en ze controleren de waterleidingen op lekkages. Ook een gasleidingennetwerk heeft aandacht nodig. Ze moeten namelijk veilig zijn en daarom is inspectie van een installatiemonteur noodzakelijk, een echte vakman die weet wat hij doet.
  • Een elektromonteur zorgt ervoor dat er verschillende metingen uit worden gevoerd wanneer de elektriciteit niet meer goed werkt bijvoorbeeld. Dit wordt in oudere panden gedaan met een multimeter.

Kosten renovatiewerk

Wat de kosten zijn van het renovatiewerk hangt af van wat er gedaan moet worden. Gaat het over renovatiewerk voor binnen en buiten? Over een oude of een nieuwbouw woning? Gaat het over een monumentaal pand? Welke eisen zijn er waar het renovatiewerk aan moet voldoen? Allemaal factoren waarmee rekening moet worden gehouden om de kosten te berekenen. Ook spelen uw wensen hierin natuurlijk een grote rol! Het is daarom raadzaam van tevoren na te gaan wat u graag wilt, dan kunnen wij bij u langskomen en aangeven wat wij voor u kunnen betekenen. Misschien wilt u uw houten kozijnen wel laten vervangen door kunststof kozijnen en wilt u weten wat de voordelen en onze mogelijkheden zijn, stel uw vragen nu aan ons, want wij leggen het u graag uit.

Meer informatie renovatiewerk

Als u renovatiewerk heeft en u komt er zelf niet aan toe of u wilt het graag door de specialist uit laten voeren, neemt u dan nu contact op met CMK Schilderwerken. Wij denken graag met u mee en zorgen ervoor dat het renovatiewerk vakkundig wordt uitgevoerd. Voor de meeste problemen hebben wij een oplossing. Vraagt u daarom nu bij ons geheel vrijblijvend een offerte aan, zodat wij u snel van dienst kunnen zijn.

renovatiewerk foto tools