oranje muur

Sauswerk

Sauswerk

Bij sauswerk gaat het over het opnieuw sausen van bestaande of van nieuwe gestukadoorde plafonds en wanden. Meestal wordt het sauswerk toegepast wanneer u voor pleisterwerk heeft gekozen. De eindafwerking is dan namelijk van groot belang, u wenst ook dat het een lange tijd meegaat en dat het geheel er netjes uit blijft zien. Sauswerk kan dan de afwerking zijn en droogt dan bont op. Hoelang het sauswerk netjes blijft, hangt af van de belasting van het sauswerk, hierbij kunt u denken aan kaarsen, maar ook aan roken en de openhaard. Bij een gemiddelde woning gaat sauswerk tussen de 7-15 jaar mee.

Kleuren sauswerk

Plafonds en wanden worden vaak voorzien van sauswerk en het voordeel is dat er veel kleuren mogelijk zijn. Bij het aanbrengen van sauswerk houden wij van CMK Schilderwerken rekening met uw wensen. Daarnaast wordt er rekening gehouden met de eigenschappen van de ondergrond. Wij beschikken over de juiste kennis en de materialen, zodat wij ervoor kunnen zorgen dat u verzekerd bent van strakke muren en plafonds. Maar welke kleur spreekt u aan in de betreffende kamer?

Verfsoorten sauswerk

Er zijn veel verfsoorten waar dat u uit kunt kiezen. Latex is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en daarbij kunt u ook denken aan diverse eigenschappen. De latex kan glimmend zijn, maar ook extra mat. Meestal wordt er gekozen voor de zeer matte latex. Deze kan namelijk in vrijwel iedere gewenste kleur geleverd worden. Laat u goed informeren over welke opties er zijn en bedenk welke kleuren u wenst. Beneden zou een effen kleur misschien mooier en rustiger zijn, tenzij u een wand wilt die er uitspringt. Deze wand zou u dan een andere kleur kunnen geven. De meeste mensen die voor sauswerk kiezen, laten de muren en de plafonds in een keer behandelen, zodat ze maar een keer in huis alles af moet dekken en maar een keer alles schoon hoeven te maken.

kleur waaier rotterdam

Sauswerk het eindresultaat

Bij goed uitgevoerd sauswerk is het volledig egaal en zijn er geen strepen zichtbaar. Het sauswerk kan ook ademen en u kunt de muren en plafonds afdoen met een vochtige doek en het zal niet afgeven. Het is goed om met een specialist in overleg te gaan wat het beste sauswerk is voor uw situatie. Aan de hand daarvan kan de latexsoort gekozen worden. Misschien wilt u wel een zijde glans latex, schrobvast en die goed af te wassen is. Dit wordt vaak op scholen toegepast, omdat de muren hier heel wat meer te lijden hebben. Een voordelige muurverf kan in andere situaties worden gekozen. Meestal wordt de latex aangebracht met een roller en dat zorgt voor een lichte structuur. Het spuiten van latex kan ook, dat wordt vaak toegepast bij grotere opdrachten. Als er gekozen wordt voor het spuiten van latex, dan moeten de muren wel erg glad zijn. Als de muren niet volledig egaal zijn, dan kan er gewoon een roller gebruikt worden, want dan kan de structuur hier en daar gecamoufleerd worden.

Sauswerk uitbesteden

Het lijkt misschien allemaal erg gemakkelijk, maar het sausen is niet iets wat u zomaar even snel gaat doen als u hier geen ervaring mee heeft. Het is daarom aan te raden om het sauswerk uit te besteden, zodat u zeker weet dat de wanden en plafonds in een keer goed behandeld worden. Hierdoor hoeft u zich zelf ook niet druk te maken over de juiste materialen. Wij van CMK Schilderwerken beschikken over materialen van prima kwaliteit en onze specialisten weten precies wat ze moeten doen. Zij kennen hun werk! U kunt uw wensen aangeven en zij gaan voor u aan de slag. Gemakkelijker kunt u het zichzelf niet maken. Informeert u daarom bij ons naar de mogelijkheden, zodat wij uw vragen kunnen beantwoorden.

verf roller tegen de muur