Keukenkastjes schilderen

Keukenkastjes schilderen

Wilt u graag uw keukenkastjes een andere kleur geven? Dan kunt u de keuze maken voor keukenkastjes schilderen. Steeds meer mensen maken deze keuze of overwegen deze optie. Een nieuwe keuken is redelijk prijzig en als alle apparatuur nog goed is, waarom dan alles vervangen? De keukenkastjes schilderen is een goede oplossing en dit kunt u zelf doen of uitbesteden. Als u een laag budget heeft en u heeft tijd, dan kunt u het zelf doen.

In welke kleuren kan ik mijn keukenkastjes schilderen? 

De keukenkastjes schilderen kan eigenlijk in alle kleuren. Of dat u nu een mat of glanzend resultaat wilt, geel, blauw of zwart kiest, het kan allemaal gerealiseerd worden met uw eigen schilderkunsten. Het is daarom goed om nu alvast na te denken over de kleur die u mooi vindt en die bij uw keuken past. Heeft u de keuken in de woonkamer? Dan is het raadzaam om te kijken welke kleur het beste bij het gehele interieur past.

Hoe kan ik mijn keukenkastjes schilderen?

Het schilderen van de keukenkastjes kan op diverse manieren, als u het zelf gaat doen, dan kunt u deze stappen aanhouden:

  • U gaat eerst de ondergronden goed ontvetten met een product dat daarvoor geschikt is.
  • De ondergronden kunnen vervolgens geschuurd worden met bijvoorbeeld een schuurpapiertje.
  • Oneffenheden moeten nu weggewerkt worden met bijvoorbeeld plamuur.
  • Als de plekken allemaal gedroogd zijn, dan kunt u alles nogmaals volledig schuren zodat alles mooi vlak is. Het beste kan er geschuurd worden met een schuurblokje.
  • Na het schuren is het belangrijk dat u alles stofvrij gaat maken.
  • Alle kale plekken en reparatieplekken moet u nu in de grondverf zetten. Let er goed op dat deze verf is afgestemd op de eindlaag. Een egale ondergrond is hierbij van groot belang.
  • Laat het geheel nu goed drogen.
  • U kunt de oppervlakten indien nodig licht schuren en dan weer stofvrij maken.
  • Er kan een keuze gemaakt worden om één laag aan te brengen, maar ook twee lagen is mogelijk. Als u twee lagen aanbrengt, dan kunt u genieten van een kras- en slijtvast

Keukenkastjes schilderen uitbesteden

Het schilderen van de keukenkastjes kunt u ook uitbesteden. Als u deze keuze maakt, dan is het belangrijk dat u aangeeft wat uw wensen zijn, welke kleur en mat of glanzend. Als u twijfelt, kan er ook een proef worden gedaan met een keukenkastje en zo ziet u sneller of dat het bij uw interieur past. Het is belangrijk dat u de keukenkastjes goed blijft onderhouden en ook dat kunnen wij voor u doen. Voor meer informatie kunt u nu contact opnemen met CMK Schilderwerken en dan zorgen wij ervoor dat wij u snel van dienst kunnen zijn.