Winterschilder voordelen

Winterschilder

Wilt u in de winter graag buiten en/of binnen alles schilderen? Dan kunt u een beroep doen op de winterschilder. Misschien is uw woning echt toe aan een nieuwe verflaag en wilt u niet wachten tot het voorjaar of tot de zomer. Als u dan voor een winterschilder kiest, dan wordt uw woning geschilderd en daarbij profiteert u van een flinke korting. Dit is een van de redenen dat steeds meer mensen kiezen voor een winterschilder.

Gewone schilder of winterschilder?

De keuze voor een gewone of winterschilder hangt af van wat u wilt besteden aan het schilderwerk. Verder zijn er geen verschillen. De periode waarin geschilderd wordt is het enige verschil en dat heeft invloed op de prijs. De winterschilder werkt dan ook in de winterperiode en vaak is dat van 21 november tot 21 maart. De winterschilder kan zowel binnen als buiten het schilderwerk voor u opknappen en onderhouden. De keuze die u gaat maken kan afhankelijk zijn van uw budget, maar ook  wanneer dat het u het beste uitkomt. Misschien bent u in de winter vaak thuis en vindt u het fijn om er bij te zijn, of wilt u liever dat het in de zomer wordt gedaan, zodat alles nog beter en langer kan drogen en luchten. Het gaat er om dat u weet dat u ook de winterschilder in kunt schakelen en dat u daarmee kiest voor veel financieel voordeel.

Wat kan de winterschilder binnen doen?

Als er binnen schilderwerk verricht moet worden, dan maakt het weer buiten niet zoveel uit. De winterschilder kan daarom zonder problemen bij u binnen aan de slag. Het voordeel als u dat in de winter gaat doen is dat u van een flinke korting gaat profiteren. Bij het schilderwerk binnen is het wel aan te raden dat u de woning goed laat luchten, ramen en deuren open zetten is daarom wel van belang. Een schilder moet in een woning werken met speciale verf die is gemaakt op waterbasis. Dit is een bijna geurloze verf, maar toch is het fijn dat u binnen in de woning tijdens het schilderen genoeg frisse lucht krijgt. Daarom kunt u zelf de keuze maken wat raadzaam is om het binnen schilderwerk door de winterschilder uit te laten voeren of pas later in het jaar te laten doen.

Wat kan de winterschilder buiten doen?

De buitenkant van de woning kan ook worden geschilderd door een winterschilder. Vroeger moest men hier niet aan denken, maar tegenwoordig kan dat wel. Er is namelijk een speciale verf die gebruikt kan worden door de winterschilder. De verf zal extra snel drogen en kan daarom gebruikt worden ook bij lagere temperaturen. Als u buitenschilderwerk heeft en u wilt dit graag in de winter uitbesteden, dan kan de winterschilder u van dienst zijn. Als het echt vriest en er is sprake van extreme weersomstandigheden, dan kan de winterschilder zijn werk uiteraard niet doen en zal hij het op een ander moment moeten voortzetten. 

Wat zijn de voordelen van de winterschilder?

Een schilder in de winterperiode kiezen, waarom zou u die keuze maken? Om te beginnen vanwege de prijzen. Het is namelijk stukken goedkoper dan wanneer de werkzaamheden uit worden gevoerd in de zomermaanden. Een ander voordeel van de winterschilder is dat deze snel aan de slag kan. De schilder heeft het in de winter vaak niet zo druk, vandaar dat hij vaak ook sneller beschikbaar is voor u om de werkzaamheden uit te voeren. Het voordeel is dat er geen lange wachttijden zijn en in korte tijd heeft u weer een woning die aan uw wensen voldoet en er weer stralend bij staat. De winterschilder heeft nog een groot voordeel en dat is de korting. Kortingen kunnen oplopen tot wel 30% dus rekent u maar eens uit wat u kunt besparen als u daar voor gaat kiezen! De woning kan dankzij de winterschilder ook klaar zijn voor de zomer. Zodra het mooi weer wordt kunt u naar buiten en genieten van de tuin en uw woning. Het ziet er weer als nieuw uit en in de zomermaanden heeft u geen ‘last’ van de schilder, maar kunt u zorgeloos buiten zitten en genieten!

Kosten winterschilder

Schilderen is echt vakwerk en daarom is het maar beter dat u daarvoor een echte schilder inhuurt. U heeft hierdoor goede service, uitgebreid advies en ook een mooi eindresultaat. Als u geld wilt besparen, dan kan de winterschilder u van dienst zijn. Voor een binnenschilder betaalt u inclusief de verf, het materiaal en de BTW per m2 , of een prijs per uur. Voor spuitwerk betaalt u per m2. De prijzen worden vaak per m2 berekend, als het gaat over grotere oppervlakten die geschilderd moeten worden. Als het intensiever is zoals het schilderen van een kozijn of van een trap, dan is het vaak een uurtarief dat geldt. Hierboven zijn de gemiddelde kosten van de gewone schilder genoemd. Bij een winterschilder gaat er nog een deel van de prijs af en de korting kan oplopen tot wel 30% van de totaalprijs.

Welke kortingen zijn er mogelijk bij de winterschilder?

Om uw woning voordeliger te laten schilderen is de winterschilder de beste keuze. Als u zeker wilt weten dat u veel geld gaat besparen, kunt u nu bij CMK Schilderwerken een offerte aanvragen. Bij ons weet u van tevoren waar dat u aan toe bent en wij zorgen voor het echte vakwerk, kwaliteit staat bij ons voorop net als uw wensen. Als wij weten wat u wilt, dan realiseren onze winterschilders dat voor u.

Schilderswerkzaamheden uitbesteden aan de winterschilder

Ook al is er sprake van winterse temperaturen, bij de winterschilder kunt u altijd terecht (uitgezonderd extreme weersomstandigheden). Vroeger was het al snel te koud of kon de verf niet drogen, maar daar hoeft u zich nu niet meer druk over te maken. Er is professionele verf waarmee in de winter wordt geschilderd, verf die snel droogt en daardoor kan er gewoon geschilderd worden in de winter. Voorheen maakte een schilder uw woning winterklaar, dat wil zeggen dat hij de woning voldoende beschermde tegen het winterweer. In het voorjaar werd dan vaak het schilderwerk weer opgepakt. Maar dat hoeft nu niet meer, want ook in de winter kan er gewoon geschilderd worden.

  • Als het regent, dan is de schilder graag binnen bezig, als het droog is zal hij buiten aan het werk gaan. Maar wat er wanneer wordt geschilderd, hangt vaak af van de luchtvochtigheid van de dag.
  • In de winter is het vaak regenachtig, of mistig en is het erg vochtig. Dit zijn de dagen die minder geschikt zijn voor het buitenschilderwerk, maar geen zorgen, want dan kan de schilder binnen aan het werk bij u.
  • De winterschilder geeft u vaak korting op het binnenschilderwerk, omdat er binnen vaak veel werk is en in de winter heeft de schilder vaak veel tijd over.
  • Het voordeel dat u heeft is de flinke korting in de winter, maar ook is de winterschilder vaak flexibel en u gaat ook weer kleurrijk de winter door waarbij alles weer netjes oogt.

Het schilderen door de winterschilder in de winter kan dus echt?

Het schilderen door de winterschilder kan echt in de winter plaatsvinden. Het liefst zullen ze zich bezig houden met het binnen schilderwerk, maar ook buiten kunnen zij gewoon aan de slag (wat ze kunnen doen en hoelang hangt wel af van het weer). Het is belangrijk dat er goede afspraken gemaakt worden met de winterschilder, zodat u ook weet wat er gedaan wordt, wanneer en wat de kosten zijn. Niet alle winterschilders gaan ook buiten aan de slag, omdat op sommige dagen de verf slechter en langzamer droogt. Maar de meeste winterschilders zullen als de temperatuur en het weer het toelaten zowel binnen als buiten voor u aan de slag gaan, ook in de winter.